Obavijesti
Zbog približavanja ispitnih rokova, a s obzirom na epidemiološku situaciju, konzultacije će se do daljnje obavijesti održavati u redovnom terminu, četvrtkom u 11 sati, i to putem Google meet aplikacije. Link je sljedeći: https://meet.google.com/uww-mcpa-acp?hs=122&authuser=0 .
Poštovani studenti, obavještavamo vas da je službeno odlučeno da će se jesenski ispitni rokovi također održati online. Ispitni rokovi održati će se u treminima koji su prethodno predviđeni u Studomatu.  Katedra za radno i socijalno pravo će sve ispite iz svih kolegija održavati usmeno putem Google Meet aplikacije, isto kao i na prošlim proljetnim i ljetnim rokovima. Nadležni ispitivač će vam putem Google kalendara poslati podatke o točnom datumu i satu održavanja ispita te naznačiti odgovarajuću Google Meet poveznicu. Da biste pristupili ispitu morate biti ulogirani putem svog AAI identiteta te tijekom ispita na uvid pokazati indeks ili osobnu iskaznicu.
Prof. dr. sc. Ivana Grgurev, zbog korištenja slobodne studijske godine, ne održava konzultacije u akademskoj godini 2019./2020.
  Više o programu seminara i online prijava dostupni putem ovog linka .  
U petak, 23.3.2018., u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, održat će se jednodnevna međunarodna konferencija Novelties in Labour Law . Jezik skupa je engleski (bez prevođenja). Pored članova Katedre za radno i socijalno pravo, Pravnog fakulteta u Zagrebu, svoje radove izložit će cijenjeni profesori B. Barentsen (Leiden University), J. Martinez Giron i A. Arufe Varela (University of La Coruna). Program konferencije: /_news/23501/Novelties in Labour Law - program final(1).pdf . Ljubazno molimo da svoj dolazak prijavite do 12.3.2018. na e-mail: ivana.grgurev@pravo.hr .  
Dana 27.10.2017. u auli Sveučilišta u Zagrebu je održan međunarodni FreSsco seminar na temu: Upućivanje radnika i koordinacija obiteljskih potpora - razvoj i predložene promjene. Seminar je organizirao FreSsco u suradnji sa Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Predavači na seminaru su bili stručnjaci iz FreSsco tima (sveučilišni nastavnici i znanstvenici), domaći stručnjaci te predstavnici Europske komisije. FreSsco je europska mreža nezavisnih pravnih stručnjaka iz 32 zemlje, koja se bavi slobodom kretanja radnika i koordinacijom sustava socijalne sigurnosti. Financira ju Europska komisija, a koordinira Sveučilište Ghent i Eftheia. Glavna zadaća FreSsco mreže je savjetovanje Europske komisije, izvještavanje o nacionalnim praksama, te širenje znanja putem znanstveno-stručnih izvješća i tematskih seminara. Više o seminaru: FreSsco seminar (Croatia): Recent developments and proposed changes in the area of posting and family benefits’ coordination , FreSsco Zagreb seminar - agenda Materijali sa seminara: FreSsco Zagreb seminar - PPT Slike sa seminara: FreSsco seminar Zagreb - collage, FreSsco seminar Zagreb - all pictures  
Katedra za radno i socijalno pravo u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava je u ponedjeljak 13. travnja 2015. organizirala konferenciju „Radni odnosi – razvoj i izazovi“ . Konferencija se održavala u Preporodnoj dvorani Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Opatička 18). U uvjetima višegodišnje gospodarske krize, proračunskog deficita i makroekonomskih neravnoteža cilj konferencije je bio  razmotriti probleme dosadašnjeg razvoja, sadašnjeg stanja i perspektive razvoja radnih odnosa. U tom kontekstu su razmatrani pravni, ekonomski i socijalni aspekti mogućeg razvoja radnih odnosa u Hrvatskoj. Pored nastavnika s naše katedre na konferenciji su izlagali i ugledni domaći i strani gosti (Professor emeritus Manfred Weiss sa Sveučilište Goethe u Frankfurtu, izv. prof. dr. sc. Martin Risak sa Sveučilišta u Beču te dr.sc. Danijel Nestić s Ekonomskog Instituta u Zagrebu). Program konferencije   Prezentacije: Danijel Nestić:  Hrvatsko tržište rada – Osnovni gospodarski i socijalni indikatori Željko Potočnjak:  Razvoj i novi izazovi daljnjeg razvoja hrvatskog radnog zakonodavstva Martin Risak:  Atypical work and new forms of employment Ivana Grgurev:  Recentno uređenje pojedinačnih radnih odnosa u Hrvatskoj Viktor Gotovac:  Aktualno zakonodavstvo u Republici Hrvatskoj na području kolektivnih radnih odnosa