USPJESI NAŠIH STUDENATA:
Veliki uspjeh studenata Sveučilišta u...

Prvi međunarodni UNIC Festival gradskih laboratorija koji se održao u LIÈGE, Belgija od 14. do 16. listopada 2021. godine, u hibridnom obliku!

Na nedavno održanom prvom međunarodnom UNIC Festival gradskih laboratorija u Liège, BE okupile su se studenti, nastavnici i drugi članovi akademske zajednice, predstavnici organizacije civilnog društva, gradskih službi i gospodarstva iz svih sastavnica UNIC-a. 

Studenti su sudjelovali na pripremnim radionicama iz područja komunikacije, fotografije, dramskih umjetnosti, ekologije te svoje radove prezentirali na Festivalu. Na Festivalu je sudjelovalo 16 studenata Sveučilišta u Zagrebu sa čak pet pripremljenih programskih aktivnosti uz prethodnu podršku nastavnika sa Pravnog fakulteta, Akademije dramskih umjetnosti i Fakulteta političkih znanosti.

Studentice PRAVNOG FAKULTETA U ZAGREBU, Maja Liković, Nina Deranja, Valentina Drnetić, Patricija Biškup i Ana Harambaša sudjelovale su u zajedničkom programu studenata sa Agronomskog fakulteta, Fakulteta organizacije i informatike, Katoličko bogoslovnog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na temu:
Urban Resilience in the Context of Natural Disasters

Studenti Sveučilišta u Zagrebu prikazali su svoju perspektivu krize s kojom su se suočili protekle i ove godine, te u otvorenoj raspravi podijeliti svoja iskustva sa ostalim sudionicima Festivala. Koristili su brojne tehnike, poput pričanja priča, izložbe fotografija, kratkih videa, intervjua i zamrznutog kadra.

Ovaj događaj omogućio je raspravu o tome kako je studentska zajednica pogođena krizama, od Covid pandemije, dva potresa te poplave koje su sve pogodile Zagreb i bližu okolicu u prošloj akademskoj godini.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu u aktivnoj diskusiji sa studentima drugih UNIC Sveučilišta ukazali su zašto je studentska zajednica otporna, ali i s kojim se izvorima ranjivosti susreće u aktualnim krizama.

Studentica Valentina Drnetić članica je jednog od pobjedničkih timova studenata koji su sudjelovali na grupnom foto natjecanju na temu industrijske prošlosti grada Liègea. Fotografije studenata su bile izložene tijekom Festivala i predstavljene široj javnosti.


Prvi međunarodni UNIC Festival gradskih laboratorija - Liège (Belgija), 2021.

 

 

Popis obavijesti