INTEGRIRANI PRAVNI STUDIJ:
Integrirani pravni studij

Poštovani,

  1. Studenti prve godine studija za magistra prava koji u srednjoj školi nisu učili latinski jezik najmanje dvije godine, dužni su upisati tečaj latinskog jezika za pravnike na  Pravnom fakultetu u Zagrebu te, po završetku tečaja, položiti ispit iz latinskog jezika. Studenti imaju pravo pristupiti ispitu iz nastavnog predmeta Rimsko privatno pravo tek nakon što polože ispit iz latinskog jezika. 
     
  2. Prvi sastanak za polaznike tečaja latinskog jezika održat će se u zgradi Pravnog fakulteta u Zagrebu, Ćirilometodska 4, dvorana IV i to:

 

1. Grupa I (A-Mar), srijeda (9.10.2019.) u 17h

2. Grupa II (Mat-Ž), srijeda (9.10.2019.) u 18h

 

Tada će biti definirani i točni termini daljnje nastave koja će se uvijek održavati u istom prostoru (Ćirilometodska 4, dvorana IV)

 

  1. Polaznici tečaja dužni su prije početka nastave uplatiti 1.250,00 kuna za troškove tečaja na žiro račun Pravnog fakulteta u Zagrebu. Posebna uplatnica za navedene svrhe može se nabaviti u knjižari Pravnog fakulteta, Trg Republike Hrvatske 3, dvorišna strana. Potvrdu o uplati školarine treba predati nastavniku na početku nastave.
     
  2. Obvezna literatura iz tečaja latinskog jezika za pravnike jest knjiga Petrak, Traditio iuridica, vol. I, Zagreb 2010. Knjiga se može također nabaviti u knjižari Pravnog fakulteta ili posuditi u knjižnici. Mole se polaznici da nabave knjigu do početka tečaja, isključivši fotokopiranje.

 

  1. Ako se pojedini student, koji nije učio latinski jezik najmanje dvije godine, ne nalazi na priloženom popisu, treba se prijaviti Koordinatoru tečaja na prvom satu nastave.

  

Koordinator nastave latinskog jezika je prof. dr. sc. Marko Petrak, Katedra za rimsko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu; tel. 01 4895 630, e-mail: marko.petrak@pravo.hr; konzultacije utorkom u 17 sati (soba 30, Sv. Ćirila i Metoda 4).  

 

POPIS STUDENATA

Popis obavijesti