Obavijesti
"Dealing with Terrorism"
U izdanju uglednog Max Planck instituta za strano i međunarodno kazneno pravo u Freiburgu, objavljena je knjiga "Dealing with Terrorism" urednika dr.sc. Marca Engelharta i dr.sc.Sunčane Roksandić Vidlička, docentice na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Knjiga se bavi aktualnom temom borbe protiv terorizma s posebnim naglaskom na kazneno pravo, policijsko pravo te europsko i međunarodno kazneno pravo. Članci su podijeljeni u dvije cjeline - međunarodni i europski pravni okviri za sprječavanje terorizma te nacionalna regulacija vezana uz terorizam i novačenje.
Novi broj časopisa Zagrebačka pravna...
U novom broju Zagrebačke pravne revije (elektroničkom časopisu poslijediplomskih studija Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) možete pročitati pet članaka i prikaz:
Novi broj časopisa Hrvatska i...
Objavljen je novi broj časopisa Hrvatska i komparativna javna uprava (vol. 19, 01/2019) u kojem možete pročitati o slijedećim temama:
Novi broj Ljetopisa socijalnog rada
Objavljen je novi broj Ljetopisa socijalnog rada koji donosi šest članaka, jedan rad iz rubrike iskustva iz prakse i jedan prikaz skupa. Dva objavljena rada su na engleskom jeziku. Radovi se bave aktualnim temama: