Novosti i događanja
Priopćenje za javnost: "Ukidanje...

Priopćenje za javnost: "Ukidanje pravne osobnosti centara za socijalnu skrb prijetnja je učinkovitosti i djelotvornosti sustava"

Krunoslav Fučkor

Sustav socijalne skrbi u Hrvatskoj je na margini javnog i političkog interesa već duže vrijeme. lnteres za sustav jačao je uglavnom nakon ekscesa u kojima su žrtve bile ranjive i slabije zaštićene skupine (djeca, starije osobe, žene - žrtve nasilja...) ili djelatnici koji rade u sustavu.
Tako su nakon zadnjeg ekscesa u kojem je smrtno stradala djevojčica, čija je obitelj bila korisnik sustava socijalne skrbi duže vrijeme, najavljene promjene i reforme kojima bi se ubuduće spriječili takvi događaji.

Pozdravno pismo predstojnice...

Pozdravno pismo predstojnice Studijskog centra socijalnog rada

Krunoslav Fučkor

Poštovane studentice i studenti Studijskog centra socijalnog rada! 

Na početku akademske godine 2021./22. srdačno vas pozdravljam iz uloge predstojnice Studijskog centra socijalnog rada i osobe koja će u slijedeće dvije godine biti posvećena upravo vama i radu Studija.

Prije svega želim srdačnu dobrodošlicu studentima prve godine našeg Studija te uspješnu prilagodbu na studentski život u Zagrebu koji će za mnoge od vas u puno aspekta biti različit od onog načina života na koji ste navikli do sada. Zahvaljujem vam na vašem povjerenju i na tome što ste izabrali upravo studij socijalnog rada za nastavak svog obrazovanja i profesionalnog opredjeljenja. 

Upisi na diplomske sveučilišne studije

Upisi na diplomske sveučilišne studije

Krunoslav Fučkor

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za upis na:

- diplomski sveučilišni studij Socijalni rad (2 semestra), stječe se akademski naziv magistar / magistra socijalnog rada – 70 redovitih i 20 izvanrednih studenata,
- diplomski sveučilišni studij Socijalna politika (2 semestra), stječe se akademski naziv magistar / magistra socijalne politike – 25 redovitih i 15 izvanrednih studenata

Održana metodološka radionica...

Održana metodološka radionica „Iskustva istraživanja učinka Covid-19 na mentalno zdravlje“ na doktorskom studiju socijalnog rada i socijalne politike

Krunoslav Fučkor

Dana 21.1.2021. u trajanju od četiri sata održana je metodološka radionica „Iskustva istraživanja učinka Covid-19 na mentalno zdravlje“ na doktorskom studiju socijalnog rada i socijalne politike. Radionica je održana putem Zoom platforme za 52 studenata doktorskog studija socijalnog rada i socijalne politike.

Gdje dobiti telefonsku/online...

Gdje dobiti telefonsku/online psihološku pomoć?

Krunoslav Fučkor

Savjetovalište za studente Pravnog fakulteta
– e mail: savjetovaliste@pravo.hr
https://www.pravo.unizg.hr/studenti/podrska/savjetovaliste

Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije
Dostupni: 24 sata kroz sedam dana u tjednu
Kontakt brojevi:
0917550879, 0989217877 i 0912065930 (cijelo vrijeme),
0918906630 (od 8 do 15 sati), 099 5551777 (od 11 do ponoći) i 0922023479 (od 16 do 18 sati)

Istraživanje "Subjektivna...

Istraživanje "Subjektivna dobrobit djece"

Krunoslav Fučkor

Unicef i Pravni Fakultet proveli su opsežno istraživanje Subjektivna dobrobit djece,  a rezultati su predstavljeni u Zagrebu 4. studenog 2020 godine. Događaju su prisustvovali Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja,  Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Maja Gabelica Šupljika, zamjenica pravobraniteljice za djecu. Istraživanje je predstavila voditeljica projekta prof.dr.sc. Marina Ajduković ispred istraživačkog tima Studijskog centra Socijalnog rada Pravnog fakulteta sveučilišta u Zagrebu u kojem su sudjelovali doc. dr. sc. Linda Rajhvajn Bulat, dr. sc. Nika Sušac i doc. dr. sc. Lucija Vejmelka.