Novosti i događanja
Natječaj za upis polaznika na...

Natječaj za upis polaznika na poslijediplomski specijalistički studij Obiteljska medijacija u ak. god. 2022./23.

Krunoslav Fučkor

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavljuje natječaj za upis polaznika na poslijediplomski specijalistički studij  Obiteljska medijacija 


1.    Uvjeti za upis 

Pravo upisa ima osoba sa završenim diplomskim studijem socijalnog rada ili socijalne politike, prava, psihologije ili edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti i stečenim zvanjem magistra struke odnosno sa završenim sveučilišnim studijem socijalnog rada, prava, psihologije ili edukacijsko rehabilitacijskih znanosti i stečenim zvanjem magistra socijalnog rada, magistra prava, profesora psihologije ili magistra edukacijske rehabilitacije. Iznimno, studij može upisati i osoba sa završenim drugim sveučilišnim studijem pod uvjetima propisanim Pravilnikom o poslijediplomskim specijalističkim studijima. Kandidati koji nisu magistri socijalnog rada dužni su polagati razlikovni sadržaj. 
Polaznik mora poznavati jedan svjetski jezik u mjeri u kojoj se može koristiti stranom literaturom i imati tri godine radnog iskustva (iznimno, manje od tri godine radnog iskustva, ali uz preporuku jednog sveučilišnog nastavnika i posebno obrazloženje u eseju).

Upute vezano uz postupak priznavanja...

Upute vezano uz postupak priznavanja mobilnosti nakon povratka s Erasmus+ programa studenata Studijskog centra socijalnog rada 

Krunoslav Fučkor

Mole se studenti da u svrhu pokretanja postupka priznavanja predmeta položenih na stranom sveučilištu tijekom mobilnosti u okviru Erasmus+ programa predaju ECTS koordinatoru (predstojniku Studijskog centra socijalnog rada) slijedeće dokumente putem emaila:

1.    Transkript of records

2.    Learning agreement (zbog tablice B)

3.    Molbu za priznavanje mobilnosti u kojoj se navodi: 

Posebna nagrada Hrvatske udruge...

Posebna nagrada Hrvatske udruge socijalnih radnika Inicijativi "Pravo svakog djeteta na školski obrok"

Krunoslav Fučkor

Povodom proslave i obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada 15. ožujka 2022. godine, Hrvatska udruga socijalnih radnika dodijelila je posebno priznanje za inicijativu „Pravo svakog djeteta na školski obrok“ koju su pokrenule četiri profesorice Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: izv. prof. dr. sc. Ivana Dobrotić, izv. prof. dr.sc. Olja Družić Ljubotina, izv. prof. dr. sc. Marijana Kletečki Radović i izv. prof. dr. sc. Antonija Petričušić. 

Održano je predavanje...

Održano je predavanje "Izbjeglice iz Ukrajine na putu prema Hrvatskoj - što možemo učiniti?"

Krunoslav Fučkor

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada 16.3.2022. je na Studijskom centru socijalnog rada organizirano predavanje na vrlo aktualnu temu Izbjeglice iz Ukrajine na putu prema Hrvatskoj - što možemo učiniti? Predavanje je održala Dajana Ravlija, mag.socijalnog rada iz Isusovačke službe za izbjeglice (JRS) koja je iznijela puno značajnih informacija o ulozi socijalnog radnika i drugih stručnjaka i volontera u radu s izbjeglicama. Ona je ujedno podijelila i nekoliko osobnih iskustava u radu s izbjeglicama te pobudila interes studenata da se pridruže radu JRSa i prijave na volontiranje (JRS u Hrvatskoj - JRS Hrvatska).

Humanitarna akcija prikupljanja...

Humanitarna akcija prikupljanja donacija za izbjeglice iz Ukrajine

Krunoslav Fučkor

Nastavnici i studenti Studijskog centra socijalnog rada pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja donacija za izbjeglice iz Ukrajine – Zajedno solidarni za Ukrajinu!
U prikupljanju potrebnih stvari rukovodimo se popisom koji je objavio Crveni križ.
https://www.hck.hr/novosti/popis-namirnica-koje-mozete-donirati-za-izbjeglice-iz-ukrajine/11227
Stvari se mogu donijeti razvrstane po namjenskim paketima kako preporuča Crveni Križ, ali i nerazvrstane, pa će studenti naknadno raditi razvrstavanje.

Pozdravno pismo predstojnice...

Pozdravno pismo predstojnice Studijskog centra socijalnog rada

Krunoslav Fučkor

Poštovane studentice i studenti Studijskog centra socijalnog rada! 

Na početku akademske godine 2021./22. srdačno vas pozdravljam iz uloge predstojnice Studijskog centra socijalnog rada i osobe koja će u slijedeće dvije godine biti posvećena upravo vama i radu Studija.

Prije svega želim srdačnu dobrodošlicu studentima prve godine našeg Studija te uspješnu prilagodbu na studentski život u Zagrebu koji će za mnoge od vas u puno aspekta biti različit od onog načina života na koji ste navikli do sada. Zahvaljujem vam na vašem povjerenju i na tome što ste izabrali upravo studij socijalnog rada za nastavak svog obrazovanja i profesionalnog opredjeljenja. 

Više