Svečana promocija - 22. 01. 2022.

U subotu, 22. siječnja 2022. godine, održane su svečane promocije studenata Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ukupno je promovirano 140 studenta, od toga 95 sveučilišnih magistrica/magistara socijalnog rada te 45 sveučilišnih magistrica/magistara socijalne politike. Promocije su održane u dvorani Auditorium Maximum Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti su promovirani u četiri grupe, s početkom u 10:30, 12:15, 14:00 i 16:00 sati. Promociju svih četiri grupa sveučilišnih magistrica/magistara socijalnog rada i sveučilišnih magistrica/magistara socijalne politike otvorio je i vodio Dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Ivan Koprić uz promotore izv. prof. dr. sc. Gordanu Berc, i trećeg člana promotora koji su se izmjenjivali na svakoj promociji - izv. prof. dr. sc. Marko Buljevac, prof. dr. sc. Slavica Blažeka Kokorić, izv. prof. dr. sc. Ana Opačić, prof. dr. sc. Zdenko Babić.

U uvodnom govoru dekan Koprić je poručio "Odabrali ste lijepo zanimanje i uloga vašeg budućeg doprinosa važna je našoj zajednici. Ono što ste na fakultetu stekli, velik je fond znanja, vještina i vrijednosti koje će vam pomoći u daljnjem radu. Fakultet će vas rado primiti i na dodatne edukacije, savjetovanje ili suradnju. Nadam se da će vam bavljenje strukom biti zadovoljstvo, a time i najveća životna nagrada."

Predstojnica studijskog centra socijalnog rada izv. prof. dr. sc. Gordana Berc poručila je da „…zanimanje socijalni radnik nije samo zanimanje nego je i poziv. Tijekom obrazovanja stekli ste puno različitih znanja i vještina temeljem kojih ćete pružati profesionalnu podršku i pomoć  najpotrebitijim skupinama u našem društvu, ranjivim skupinama te zagovarati njihova prava. Sada slijedi nova stranica života kada ćete studentske brige zamijeniti poslovnim, kada ćete vođeni etičkim standardima struke predano i marljivo raditi ovaj iznimno plemenit posao.“