Obavijesti za studente

Obavijesti
Sveučilište u Zagrebu objavljuje Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2018./2019.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Narodne Republike Kine objavljuju Natječaj za dodjelu devet (9) stipendija Vlade Narodne Republike Kine za preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij te za stručno usavršavanje u akademskoj godini 2019./2020., za državljane Republike Hrvatske, od kojih su tri (3) namijenjene za studij medicine.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i mađarska zaklada Tempus Public Foundation pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske za akademsku godinu 2019./2020.:
Objavljen je treći krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2018./19. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2019. Rok za prijave je 15.3.2019. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava).
Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) raspisao je natječaj za stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj 2019. godine. Stipendije pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavili su natječaj za dodjelu jezičnih stipendija Vlade Francuske Republike: - osam (8) jednomjesečnih jezičnih stipendija za usavršavanje francuskoga jezika
Na temelju odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019. Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/ Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Ako studenti ne znaju korisničku oznaku ili zaporku, za pomoć se mogu obratiti administratoru matične ustanove. Rok za prijavu na Natječaj je petak 3. svibnja 2019. do 16 sati. Natječaj i Pravilnik možete naći na web stranici Sveučilišta u Zagrebu: http://www.unizg.hr/istrazivanje/istrazivanje-i-inovacije/nagrade-za-posebna-postignuca/rektorova-nagrada/ , kao i na priloženim datotekama: /_news/26357/Natjecaj za dodjelu Rektorove nagrade 2018_2019.pdf /_news/26357/Pravilnik_o_dodjeli_Rektorove_nagrade_-_procisceni_tekst.pdf
Prijave za sudjelovanje u Pravnoj klinici produljene su do 24. veljače 2019. Pozivamo sve studentice i  studente treće, četvrte i pete godine studija  koji se žele kroz praksu osposobiti za praktični rad u pravnoj struci da  najkasnije do 24. veljače 2019.  na web stranici Pravne klinike ( http://klinika.pravo.unizg. hr/node/22 ) podnesu prijavu za sudjelovanje. Iznimno, svoju želju za pridruživanje klinici mogu izraziti i osobito motivirani studenti druge godine. Kako bi se studenti mogli što bolje upoznati sa njezinim radom te lakše odlučiti za prijavu Pravna klinika od kraja prijava održava "Dane otvorenih vrata" u kojemu će studenti kliničari u rezidentnoj klinici (Jurja Žerjavića 6/II.kat) održavati otvorena dežurstva za sve zainteresirane studente. Dežurstva će se održavati prema uobičajenom rasporedu, odnosno svakim danom od 10-12 h te srijedom i četvrtkom od 17-19 h. Više o najavljenim događanjima pročitajte na Facebook stranici Pravne klinike.  
Dugogodišnja članica Saveza društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu, AMAC-UK (Udruženje bivših studenata i prijatelja sveučilišta u Hrvatskoj) i ove godine raspisuje Natječaj za Nagradu AMAC-UK 2019. i Nagradu "Nenad Bićanić" za jednokratni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) u iznosu od 1.000 GBP svaka. Kandidat za Nagradu AMAC-UK i Nagradu "Nenad Bićanić" mora biti student na doktorskom studiju jednog od sveučilišta u Republici Hrvatskoj ili liječnik na specijalizaciji u Republici Hrvatskoj. Osoba treba imati hrvatsko državljanstvo i stalni boravak i/ili radni odnos u Republici Hrvatskoj. /_news/26151/Natjecaj za Nagradu AMAC-UK i Nagradu Nenad Bicanic_2019.pdf /_news/26151/PrIjavnica za Nagradu AMAC-UK_2019.docx  
Stockholm University is pleased to announce their SULaw Summer Program exclusively for students from their partner universities. For the third year running they are teaming up with their Business School and this year they have added on five new law courses! No tuition fee – students only pay for their housing and a social program and they can join SULaw Summer Program for two to six weeks. More information about the costs for housing and the social programme can be found on this website . Both law students and/or business students can apply, as long as they have one (1) year of studies finished when they get here they meet the pre-requisites for the courses. The limit is set to five (5) students per partner university and they are free to mix and match courses should they want to.