Društvo studenata socijalnog rada

Studentska udruga Društvo studenata socijalnog rada osnovana je 31. ožujka 1995. godine s ciljem zaštite studentskih prava i sloboda te poboljšanja položaja studenata socijalnog rada. Udruga okuplja studente i studentice studija socijalnog rada, potiče različitost, slobodu stavova, društveni aktivizam te potiče studente i studentice na volontiranje i organiziranje vlastitih volonterskih i humanitarnih akcija.

Jedna od aktivnosti Društva je izdavanje časopisa Socius, studentskog časopisa koji se bavi pitanjima vezanima uz socijalni rad. Društvo redovito organizira edukativne tribine o aktualnim temama na kojima studenti imaju priliku sudjelovati  i čuti mišljenja i znanja stručnjaka iz područja socijalnog rada, socijalne politike i srodnih područja. Humanitarnim i edukativnim akcijama svake godine obilježava Tjedan zagovaranja prava beskućnika i Tjedan zagovaranja struke socijalnog rada, a kontinuirano provodi i humanitarnu akciju Svakog 25. Božić nekome u kojoj se mjesečno prikupljaju novčane i materijalne donacije koje se zatim dostavljaju na adrese korisnika i obitelji slabijeg materijalnog stanja. 

Društvo organizira i druženja studenata i studentica kroz filmske večeri, rekreacijske aktivnosti, pub kvizove, spaja brucoše s mentorima i na taj način potiče druženje studenata i studentica svih godina našeg studija!

Mnogi članovi_ce naše udruge primili su Dekanovu nagradu za društveno koristan rad.

E-MAIL: dssocijalni.rad@gmail.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/drustvosocrad 

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dssr.insta/


SOCIUS 

LETAK