BROWN-MOSTEN INTERNATIONAL CLIENT CONSULTATION:
Sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij Pravo
Brown-Mosten International Client Consultation

Ak. god. 2022./2023.

Studentice/studenti: Ana Sever, Josip Skočibušić

Mentor: dr. sc. Juraj Brozović

 

Nakon pobjede na nacionalnom natjecanju u veljači 2023., studentski tim u sastavu Ana Sever i Josip Skočibušić sudjelovali su na Brown-Mosten International Client Consultation natjecanju koje se održalo u Maastrichtu od 12. do 15. travnja 2023. Tim je pripremao dr. sc. Juraj Brozović uz veliku pomoć prijašnjeg natjecatelja Frana Alfirevića. U izuzetno teškoj konkurenciji tim se nažalost nije plasirao u polufinale natjecanja, ali je dobio usmene pohvale za svoje nastupe zbog profesionalnog i empatičnog pristupa stranci.

U okviru ovog natjecanja studenti prava iz čitavog svijeta natječu se u timovima po dvoje studenata. Natjecanje nije klasični moot gdje se na predmetu radi mjesecima unaprijed. Unaprijed je bila poznata samo okvirna tema natjecanja (pravo okoliša), a samo natjecanje počinje tako da studentski tim dobije dopis tajnice sa šturom informacijom o tome tko dolazi i zašto. Zatim u prostoriju dolazi stranka s kojom dvoje studenata vodi intervju. Ocjenjuje se način ophođenja sa strankom, te komunikacijske i profesionalne vještine. Ocjenu vrši multidisciplinarni tim stručnjaka sastavljen od pravnika (nastavnika i praktičara), psihologa i sl.

Tim zahvaljuje Fakultetu, Pravnoj klinici i odvjetniku Tomislavu Fijačku na potpori bez koje sudjelovanje na natjecanju ne bi bilo moguće.