Postani student Pravnog fakulteta

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu je najveći i najstariji pravni fakultet u Hrvatskoj te jedan od najstarijih i najuglednijih pravnih fakulteta u srednjoj i jugoistočnoj Europi

Danas je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu moderna obrazovna ustanova usredotočena na izvrsnost u nastavi i znanstvenim istraživanjima te međunarodnu prepoznatljivost, suradnju i mobilnost, sa stalnom misijom obrazovanja najboljih stručnjaka u području prava, socijalnog  rada i socijalne politike te javne uprave i javnih financija

Iznimna se važnost pridaje i studentskoj mobilnosti u sklopu programa Erasmus+ ili UNIC-a koji studentima pružaju jedinstvenu priliku za stjecanje prvih iskustava u međunarodnom okruženju.

Naše studentice i studenti svake godine obavljaju stručne prakse u nekoliko stotina odvjetničkih i javnobilježničkih ureda, brojnim trgovačkim društvima, sudovima, ministarstvima i drugim državnim tijelima, javnim agencijama, ustanovama socijalne skrbi i drugim javnim ustanovama. Time se stvaraju mreže profesionalnih kontakata i otvaraju mogućnosti za nastavak buduće profesionalne karijere.

Jedna od dobrih strana studija na Pravnom fakultetu je mogućnost uključivanja u rad brojnih studentskih udruga. Raznolikost njihovog djelovanja zadovoljava raznovrsne interese naših studentica/studenata.

Naš cilj je osigurati visoku razinu kvalitete života, dobrobiti i prava studenata. O ovome skrbe naše stručne službe i djelatnici koji studentima uvijek stoje na raspolaganju.

Naše nastavnice/nastavnici i suradnice/suradnici su istaknuti u svojim znanstvenim i stručnim područjima u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Među  nastavnicama/nastavnicima našeg Fakulteta su aktualne sutkinje/suci Europskog suda za ljudska prava, Suda  Europske unije i Općeg Suda Europske unije te Ustavnog suda Republike Hrvatske. Brojni naši nastavnici su arbitri u tuzemnim i međunarodnim postupcima, aktivno sudjeluju u izradi zakona i drugih propisa te savjetuju državna i druga javnopravna tijela, kao i gospodarske i druge društvene subjekte. U nastavi sudjeluju i mnogi vanjski stručnjaci, ugledni suci, odvjetnici, članovi regulatornih, upravnih i drugih javnih tijela koji studentima prenose znanja i vještine potrebne za uspjeh u njihovom profesionalnom okruženju, od pravosuđa i odvjetništva do javne uprave i socijalnih djelatnosti.

Naši alumni su ljudi koji su dali izniman doprinos stvaranju hrvatskog i europskog pravnog  sustava i društva te integraciji Republike Hrvatske u europski obrazovni, istraživački, pravni i upravni prostor. Među njima su gotovo svi dosadašnji predsjednici Ustavnog i Vrhovnog suda, suci ta dva i ostalih sudova u zemlji, suci Europskog suda za ljudska  prava, Suda Europske unije i Općeg suda Europske unije, visoki državni dužnosnici te brojni drugi uglednici i stručnjaci koji djeluju u hrvatskom pravnom, političkom, upravljačkom, gospodarskom, socijalnom i javnom životu. 

Studij je od presudne važnosti za profesionalno formiranje pojedinca i zato, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu je pravi izbor
 

Upis na: