STUDIJSKI POSJETI:
Studijski posjeti

Krajem rujna i u prvoj polovici listopada 2021. održao se prvi krug studijskih posjeta članova projektnih timova TODO projekta i mladih istraživača na projektu (early stage researchers, ESR). Krajem rujna članovi TODO projekta i mladi istraživači s Fakulteta organizacije i informatike (FOI) te Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) sudjelovali su na studijskom posjetu Egejskom sveučilištu u Grčkoj. 

U tjednu od 11. do 15. listopada 2021. članice TODO projekta Pravnog fakulteta – izv. prof. dr. sc. Anamarija Musa, voditeljica tima i dr. sc. Petra Đurman, članica tima – sudjelovale su na studijskom posjetu Sveučilištu u Delftu u Nizozemskoj.

Tijekom studijskog posjeta održan je niz sastanaka i drugih aktivnosti članova projektnih timova sa Sveučilišta u Zagrebu (uz izv. prof. dr. sc. Anamariju Musa i dr. sc. Petru Đurman s Pravnog fakulteta, doc.dr.sc. Ana Kuveždić Divjak i Karlo Kević s Geodetskog fakulteta, doc. dr. sc. Dragica Šalamon i dr. sc. Filip Varga s Agronomskog fakulteta) s kolegama sa Sveučilišta u Delftu (prof. Baastian van Loenen, prof. Frederika Welle Donker).

U sklopu studijskog posjeta održala se i sesija izlaganja istraživanja mladih istraživača na projektu (early stage researchers, ESRs) , uz komentare i diskusiju ostalih sudionika (mentora, drugih članova projektnih timova). Ovoj sesiji prisustvovao je i eminentni profesor iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije  i upravljanja, Marijn Janssen. Svoje istraživanje tom je prilikom u online obliku izložila i Margareta Habazin, ESR na TODO projektu iz tima Pravnog fakulteta.

Na sastancima su raspravljena i dogovorena brojna pitanja u vezi nadolazećih projektnih aktivnosti I događaja.