WEBINAR "IZRAZITA RAZNOLIKOST I INKLUZIJA U VISOKOM OBRAZOVANJU":

WEBINAR
IZRAZITA RAZNOLIKOST I INKLUZIJA U VISOKOM OBRAZOVANJU: KONCEPTI I PRAKSE

3. ožujka 2021. u 15:00 sati


Akademija izrazite raznolikosti Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC) organizira prvi u seriji seminara na temu “Izrazita raznolikost i inkluzija u visokom obrazovanju: koncepti i prakse“. Cilj ovog seminara, koji će zbog epidemiološke situacije biti organiziran u formi webinara, razvijanje je najboljih praksi UNIC-ovih sveučilišta u odnosu na izrazitu raznolikost te širenje tih praksi na sva druga sveučilišta u Europi. 

Webinar će se održati na engleskom jeziku 3. ožujka 2021. u 15:00 sati putem aplikacije Zoom. Sudionici se trebaju prethodno registrirati na sljedećoj poveznici: 
https://kocun.zoom.us/webinar/register/WN_zla66YsuR3OA73BfJcQzFQ.

Prvi izlagač na webinaru bit će profesor Steven Vertovec (Max Planck Institute for the Study of Religious and Ethnic Diversity) koji je prvi u literaturu uveo pojam izrazite raznolikosti (superdiversity). Profesor Vertovec govorit će o pojmu izrazite raznolikosti i povezati ga s društvenom kompleksnošću. Potom će profesorica Elina Lehtomaki (University of Oulu) imati izlaganje na temu inkluzivnog visokog obrazovanja, a profesorica Sabine Severiens (Erasmus University Rotterdam) na temu raznolikosti i obrazovnoj nejednakosti.
Nakon uvodnih izlaganja, sudionici će imati priliku postaviti pitanja i raspraviti teme webinara.

Više informacija o webinaru možete pronaći na: https://mirekoc.ku.edu.tr/events/unic-superdiversity-launch-webinar/.